Creatieve workshops

Benieuwd naar de creatieve workshops die ik aanbied? Hieronder vind je een greep uit het aanbod. In het algemeen geldt dat de workshops steeds uit twee delen bestaan: een inhoudelijke inleiding gevolgd door een creatieve activiteit rondom boeken, papier en letters. Je gaat altijd vol inspiratie en met een mooie zelfgemaakte creatie naar huis.

 

VOLWASSENEN

Boekbinden

Boekbinden kan op vele manieren, er zijn talloze technieken. Op de foto hiernaast is een voorbeeld te zien van een lijmloze binding met meerdere katernen, maar ik geef ook workshops waarbij de Japanse binding aan bod komt of een eenvoudige cahiersteek om mooie schriften te maken.

 

Stempels snijden

Tijdens deze uitgebreide workshop is er alle ruimte voor tips en wat historische context over allerlei grafische technieken en de boekdrukkunst. We snijden de stempels uit potloodgummen met mesjes en gutsen. Je gaat naar huis met een aantal zelfgemaakte stempels, een stempelkussen en een afdruk op mooi papier. 

 

KINDEREN

Papier versieren

cimg5591In deze workshop leer je als een echte boekbinder je eigen sierpapier te maken! Je gaat aan de slag met de techniek van het stijfsel marmeren: een leuke manier om met behulp van stijfsel, verf, stempels en allerlei alledaagse voorwerpen zelf papier te versieren. Van het papier maak je vervolgens een boekje of boekenlegger.

 

Halloween en de Andere Wereld 

cimg5561In deze workshop vertel ik over de Keltische Andere Wereld en de oorsprong van Halloween. Je schrijft zelf een verhaal, geïnspireerd op Halloween en de Andere Wereld. En natuurlijk maak je een boek van je eigen verhaal! Deze workshop is op school eventueel ook als groepsles in te zetten. 

 

Griezelboeken maken

Wel eens gehoord van een leporello? Het is een luxe woord voor een vouwboekje. Van een langs strook papier vouw je een boekje en door de voor- en achterkant van grijsbord wordt het een stevig geheel. In dit geval versieren we de boekjes met allerlei monsters en griezelige achtergronden: we maken griezelboekjes!